Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кероб - альтернатива какао. Видобувають з плодів ріжкового дерева, яке росте в теплих країнах, Кіпрі, Греції, Іспанії, Італії. Це темно-бурі і блискучі плоди, з солодкою м'якоттю і твердим насінням, є легким джерелом енергії.
Кероб Medium не має гіркоти і шкідливих властивостей, тому його можна додавати в страву в будь-яких кількостях.
Корисні властивості:
Містить багатий набір вітамінів і мінеральних речовин. Кероб на 8% складається з протеїну і містить вітаміни А, В, В2 і D. У ньому містяться залізо, мідь, нікель, барій, марганець, кальцій, фосфор, калій і магній.
Порошок кероб не містить теобромін і кофеїн, які викликають надмірну збудливість і нервозність. Вживання кероба викликає почуття ситості, що є важливим для дієтичного харчування людей з надмірною вагою.
Дія кероба:
• здатний підсилювати вироблення шлункового соку, жовчі і підвищувати апетит;
• має слабкі сечогінні властивості, і дозволяє боротися з набряками;
• знімає симптоми мігрені і гіпертонічного кризу;
• нормалізує рівень цукру в крові;
• покращує травлення і знижує рівень холестерину в крові;
• використовується для лікування діареї у дітей і дорослих;
• є профілактикою остеопорозу;
• виводить шлаки і нормалізує обмін речовин.
Застосування:
Порошок кероб є ідеальним замінником какао і цукру в шоколадних та кондитерських рецептах завдяки органолептичним властивостям. Використовується при виробництві як темної, так і білої глазурі, не змінюючи оригінальний колір і запах кінцевого продукту.
У плодах ріжкового дерева міститься речовина, звана «смола ріжкового дерева» або камедь ріжкового дерева, яка використовується в якості стабілізатора і згущувача. Саме завдяки цій речовині кероб, який використовується як інгредієнт, надає продукту густоту, блиск і в'язкість.
Застосування кероба також скорочує використання цукру, так як природна солодкість кероба становить 0,50-0,60 від солодкості цукру. Порошок кероб використовується для приготування цукерок, напоїв, паст, шоколадної глазурі, молочних і соєвих коктейлів, згущеного молока, плавлених сирків, печива.
Рецепт шоколадної пасти з кероба:
100 г - кероб;
100 г - кокосове масло;
Горішки і сухофрукти - за смаком.
1 спосіб. Кокосове масло розтопити на водяній бані, змішати з керобом і наповнювачами (за бажанням горіхи, насіння або сухофрукти можна попередньо перемолоти в блендері до отримання більш однорідної пасти). Продукт готовий до вживання.
2 спосіб. З отриманої маси також можна сформувати кульки, обваляти їх в меленій куркумі або кокосовій стружці і відправити все на пару годин в холодильник. І вуаля, смачні ласощі готові!
Склад: плоди кероба середньої прожарки.
Вага – 200 грам
Виробник – Іспанія